- Obecnie brak na stanie
kategorię
brakuje 149 zł
Nutrego Forte Dieta wysokokaloryczna, wysokobiałkowa, wanillia, 200 ml
Nutrego Forte o smaku waniliowym 200 ml, dieta doustna
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Hiperkaloryczna, bogatobiałkowa, kompletna pod względem odżywczym.
Wskazania: Do postępowania dietetycznego u pacjentów niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, np. w chorobie
nowotworowej, kacheksji, przy odleżynach, w okresie okołooperacyjnym.
Uwaga: Zawiera białka mleka. Nie zawiera laktozy i glutenu. Najlepiej spożyć przed datą podaną na opakowaniu. Przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2ºC- 8ºC . Spożyć w ciągu 24 h. Sterylizowane UHT. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Zalecane spożycie: 1 opakowanie na dobę jako uzupełnienie diety, 3 opakowania jako jedyne źródło pożywienia.
Składniki: woda, syrop glukozowy, białko kazeinowe, olej rzepakowy, waniliowy komponent smakowy (cukier, fruktoza, aromat waniliowy, ekstrakt z wanilii burbon 0,4%,
stabilizatory E407, E412), cytrynian wapnia, fosforan potasu, cytrynian potasu, wodorofosforan magnezu, dwuwinian choliny, cytrynian sodu, chlorek sodu, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, L-askorbinian sodu, pirofosforan żelaza (III), octan DL-α-tokoferylu, chlorek chromu (III), siarczan cynku, molibdenian (VI) sodu, nikotynamid, jodek potasu, selenian (VI) sodu, siarczan manganu, octan retinylu, D-pantotenian wapnia, siarczan miedzi (II), D-biotyna, cholekalcyferol, kwas foliowy, cyjanokobalamina, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, fluorek sodu, ryboflawina, filochinon, enzym laktaza.
Wartość odżywcza na 100 ml: energia 202 kcal=849 kJ; tłuszcz 8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,3 g); węglowodany 24 g (w tym cukry 15,8 g); błonnik 0 g; białko 8,5 g; Sól 0,25 g; K 240 mg; Ca 175 mg; P 160 mg; Na 100 mg; Cl 91 mg; wit. cholina 88 mg; Mg 33 mg; wit. C 24 mg; niacyna 4,3 mg NE; Fe 3,8 mg; wit. E 3 mg α-TE; Zn 2,9 mg; kwas pantotenowy 1,3 mg; Mn 0,8 mg; tiamina 0,4 mg; ryboflawina 0,4 mg; pirydoksyna 0,4 mg; F 0,2 mg; Cu 420 μg; wit. A 240 μg RE; kwas foliowy 64 μg; I 32 μg; Mo 24 μg; Cr 16 μg; Se 14 μg; wit. K 13 μg; biotyna 9,6 μg; wit. D 1,8 μg; kobalamina 0,7 μg.Osmolarność 778 mOsmol/l.